Houd uw medewerkers financieel gezond!

Mister Brightside helpt werkgevers

Mister Brightside helpt werkgevers: Houd uw medewerkers financieel gezond!

We leven in een dure tijd. Steeds meer mensen kunnen maar amper het hoofd boven water houden... Ook voor werkgevers is het belangrijk dat medewerkers er financieel warmpjes bij zitten. Jeroen van der Linden van Mister Brightside legt uit waarom dat zo is en hoe je dat aanpakt.


“Een goede werkgever vindt het belangrijk om de medewerkers fit en gezond te houden”, weet Jeroen van der Linden van Mister Brightside. “Dat betekent óók op financieel vlak. Als je medewerkers geldzorgen hebben, kan dat namelijk flinke stress opleveren. Waardoor ook de productiviteit kan afnemen en zelfs verzuim kan ontstaan.”


Volgens Jeroen kan een salariscompensatie bijdragen, maar is het nog belangrijker om medewerkers te helpen financieel zelfredzaam te worden. Zodat ze zelf hun geldzaken op orde krijgen en houden. Daarbij kunnen de financiële coaches van Mister Brightside helpen.


Praktische tools

“Met onze workshops en trainingen helpen we mensen voorkomen dat ze in financiële problemen komen”, vertelt Jeroen, die ook meepraat in de alliantie Leefbaar Inkomen van Verbeter Breda. “We leren hen met praktische tools zelf hun financiën op orde te krijgen en te houden. En laten hen zien hoe ze slimmer met geld kunnen omgaan.”

“Ook kijken we met elke deelnemer in een persoonlijk gesprek hoe de persoonlijke situatie ervoor staat en verbeterd kan worden”, vervolgt Jeroen. “Misschien zijn er bijvoorbeeld toeslagen waar iemand recht op heeft, dan komt er ineens vanuit een onverwachte hoek een flink voordeel. Als er schuldsanering nodig is, kunnen wij doorverwijzen naar iemand die daarbij kan helpen.”

Schaamte

Mister Brightside biedt  workshops en trainingen aan via werkgevers. Het blijkt soms best lastig om medewerkers te benaderen hiervoor. “Iemand gaat niet uit zichzelf zeggen dat hij financiële problemen heeft en daar last van heeft”, weet Jeroen. “Daar zit toch vaak schaamte op. Voor leidinggevenden is het ook vaak niet makkelijk om dat gesprek aan te gaan met medewerkers.” Daarom adviseert Jeroen om geregeld het gesprek aan te gaan, zodat je weet wat er speelt. Dat verlaagt de drempel om het gesprek aan te gaan als er echt een probleem is.

Meer weten over de workshops en trainingen? Kijk dan op www.misterbrightside.nl