Ad den Boer: “Je kunt je niet voorstellen wat armoede is, als je het niet zelf hebt ervaren”

Samen taaie barrières slechten voor een beter Breda

Ad den Boer, coordinatorthuisadministratie Humanitas Breda

Wie ben je?

“Humanitas staat voor: het gaat goed met ons als we er samen aan werken. Daarvoor hebben wij in Breda bijvoorbeeld het project Taalmaatjes. Daarin helpen we nieuwkomers bij het leren van de Nederlandse taal en maken we hen wegwijs in de stad. En met onze afdeling Thuisadministratie helpen we mensen hun financiën op orde te krijgen en te houden. We lopen een tijdje mee met de deelnemers en helpen hen overzicht te krijgen, betaalachterstanden weg te werken en met het aanvragen van toeslagen.”

Waarom vind jij Verbeter Breda belangrijk?

“Als je het niet zelf hebt meegemaakt, kun je je niet voorstellen hoe het is om financiële problemen te hebben. Armoede is verschrikkelijk en heeft een negatieve invloed op heel veel levensterreinen. Op je gezondheid, je sociale netwerk en de kansen van je kinderen. Ik vind het mooi dat met Verbeter Breda erkend wordt dat het goed gaat met Breda, maar niet met iedereen. En dat we over een langere termijn samen met heel veel partijen uit de stad aan de slag gaan om de taaie barrières hierin op te ruimen.”

Wie zijn je partners en wat brengt jullie samenwerking?

“We werken nauw samen met Zorg voor Elkaar Breda, de gemeente, de Voedselbank en andere professionals zoals maatschappelijk werkers en schuldhulpverleners. We proberen mensen zo goed en prettig mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een warme overdracht als we deelnemers naar elkaar doorverwijzen.”

Wat is je droom voor Breda?

“Ik hoop dat er in 2040 steeds meer mensen in Breda kunnen zeggen: ik leid een leuk en zinvol leven en ben onderweg mensen tegengekomen die me een steuntje in de rug gaven.”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.