meisjeopschommelbreda.jpeg

Wat we doen

Het verhaal achter Verbeter Breda

Het gaat goed met Breda en daar zijn we trots op. Maar wie goed kijkt, ziet dat er ook veel Bredanaars zijn die elke dag zorgen hebben. Over geld. Over hun gezondheid. Over de veiligheid in hun buurt. Over hun toekomst of die van hun kinderen. Er bestaat een tweedeling: mensen die in de ene buurt wonen, hebben meer kansen dan mensen uit een andere buurt. Dáár gaan we met Verbeter Breda verandering in brengen.

Onze aanpak

Het programma Verbeter Breda is niet zo maar een programma. We veranderen wat er al is. We gaan op nieuwe manieren samenwerken. En we zijn sámen verantwoordelijk voor het resultaat. Dat hebben we vastgelegd in onze principes. Je vindt die onderaan deze pagina's.

Dit gaat dus verder dan je eigen inbreng. We vertegenwoordigen elkaar allemaal, of je nu professional of inwoner bent. De basis voor alles is vertrouwen, gelijkwaardigheid én geven en nemen. 

Voor iedereen.

Kunnen worden wie je wilt zijn

We willen dat alle kinderen en jongeren in Breda in 2043 kunnen worden wie ze willen zijn. Maar wat is daarvoor nodig? En hoe gaan we dat doen?

Lees verder Lees verder
Goed wonen in een fijne buurt

We willen dat alle Bredanaars in 2043 betaalbaar, gezond en veilig wonen. Maar wat is daarvoor nodig? En hoe doen we dat?

Lees verder Lees verder
Leefbaar inkomen

We willen dat alle Bredanaars in 2043 een goed inkomen hebben en goed met geld hebben leren omgaan. Maar wat is daarvoor nodig? En hoe doen we dat?

Lees verder Lees verder
Wijkaanpak

Alle plannen voor Verbeter Breda vertalen we naar een plan per Verbeter Breda-wijk. Want iedere wijk is anders.

Lees verder Lees verder
De zes principes van Verbeter Breda

Om Verbeter Breda waar te maken, moeten we anders doen en anders zijn. Want als we doen wat we deden, krijgen we wat we kregen. Daarom houden we ons aan 6 principes. Die hebben we met elkaar afgesproken.

1
Met en voor bewoners

We maken plannen samen met en voor bewoners. Zij staan centraal.

2
Preventie

We zijn er op tijd bij. We zetten ons in om problemen te voorkomen door oorzaken aan te pakken.

3
Buurt-, wijk- en stadsgericht

Sommige buurten of wijken verdienen extra aandacht en de oplossingen hiervoor liggen soms ergens anders in de stad.

4
Meerjarige aanpak

We houden lang vol en zetten door. Gaandeweg leren we en verbeteren we. Maar de ambitie blijft staan.

5
We ondersteunen anders

We nodigen bewoners uit om zelf aan te geven wat er beter kan. Met persoonlijke aandacht en warm contact bereiken we oplossingen die van henzelf zijn. Zijn er obstakels, dan ruimen we ze weg.

6
We bouwen aan vertrouwen

We geven professionals en bewoners de ruimte om samen problemen op te lossen. We willen elkaar in Breda meer ontmoeten en elkaar beter leren kennen. We communiceren open, eerlijk en duidelijk naar elkaar.

Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.