Even voorstellen: Demitra van Welzenes

demitra_1600.jpg

“Als je ziet waar het misgaat, kun je je ogen er niet meer voor sluiten”

Wie ben je?

“Ik ben geboren en getogen in Breda. De afgelopen 21 jaar heb ik gewerkt bij Nationale Vereniging De Zonnebloem, die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperking. Ik heb me altijd wel willen inzetten voor een betere wereld. Als kind had ik het gevoel dat het belangrijk is om op te staan voor mensen die dat voor zichzelf niet zo goed kunnen.”

Wat doe je bij Verbeter Breda?

“Ik ben communicatiemedewerker bij het Programmateam. En ik ga me hardmaken voor meer bewustwording op het gebied van kansengelijkheid. Ik wil helpen Verbeter Breda in de stad bekender te maken, betrokkenheid te creëren zodat elke stadsgenoot zich geroepen voelt om zelf ook iets te doen.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“Tot een jaar geleden kende ik het programma niet en was ik niet echt op de hoogte wat er speelt in de stad. Maar als je je er eenmaal in verdiept dan kun je daar je ogen niet meer voor sluiten. Er zijn veel mooie initiatieven die bijdragen aan gelijke kansen. Toch vallen er ook nog gaten. Ik vind het heel stoer dat we nu als stad het lef hebben die gaten te dichten en meer te verbinden. Samen met bewoners, bedrijven, initiatieven en organisaties.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?

“Dat ik dan met recht trots kan zijn op onze stad. En dat iedereen zich welkom voelt, zich gehoord voelt en het gevoel heeft dat hij er mag zijn. We gaan een flinke uitdaging aan. Maar we gaan doen wat nodig is, met vallen en opstaan. Want verandering begint met ongewone ideeën gewoon doen!”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.