meisjeopschommelbreda.jpeg

Contact

Interesse of een vraag? We horen graag van je!

info@verbeterbreda.nl

Het team van Verbeter Breda

Ben je benieuwd wie de mensen voor en achter de schermen van het Verbeter Bureau zijn? Maak dan kennis met ons team en ons bestuur via de link hieronder. 

Je vindt ons in buurthuis ONS in Hoge Vucht: aan de Evert Spoorwaterstraat 41 in Breda - en natuurlijk in de stad!

Bekijk ons team
Veelgestelde vragen

Wil je iets weten? Check dan ook even onze veelgestelde vragen hieronder. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag erbij!

Mensen wonen, werken en zijn graag in Breda. Het gaat goed met de stad en daar zijn we trots op. Samen willen we een stad zijn waarin iedereen zich thuis voelt. Waarin iedereen dezelfde kansen heeft op een goede toekomst. Maar wie goed kijkt ziet dat er ook veel Bredanaars zijn die elke dag zorgen hebben. Over geld. Over hun gezondheid. Over de veiligheid in hun buurt. Over hun toekomst of die van hun kinderen. Ze hebben het gevoel niet diezelfde kansen te hebben en er alleen voor te staan. Er bestaat een tweedeling: mensen die in de ene buurt wonen, hebben meer kansen dan mensen uit een andere buurt. En die tweedeling groeit. 

Als wij, alle Bredanaars, dromen van een beter Breda dan zien we een verbonden stad. Een stad waar we graag willen wonen omdat het er overal fijn en betaalbaar is. Waar we willen werken omdat er veel bedrijvigheid is. Waar we plezier hebben omdat er van alles te doen is. Waar we ons allemaal veilig, gesteund en gezien voelen. Waar we elkaar ontmoeten zonder dat cultuur, taal en inkomen in de weg staan. Kortom, een stad waar we gezond en gelukkig kunnen zijn.

Die droom gaan we samen waarmaken met Verbeter Breda. Zodat we in 2043 kunnen zeggen dat er ook echt een beter Breda is. Dat lijkt nog ver weg, maar grote veranderingen vragen nou eenmaal tijd. Zo kan ook het vertrouwen van ons allemaal in de stad groeien. Beginnen doen we bij en met de jeugd: we willen van Breda in één generatie een betere stad maken. 

Breda is van ons allemaal. En dus is iedereen welkom én nodig om samen Breda te verbeteren. 

Met het Pact van Breda hebben we besloten we dat we van Breda een stad met gelijkere kansen voor iedereen willen en moeten maken. In Deel 3 van het Pact van Breda hebben we opgeschreven hoe we dat gaan doen: dat is het programma Verbeter Breda.

Dat programma voeren we samen uit: Bredanaars en Bredase organisaties. Daar gaan heel wat jaren in zitten. We staan namelijk samen voor een flinke opdracht: zorgen voor een kansrijke toekomst voor iedereen. Het verkleinen van de kloof tussen kansrijke en kansarme Bredanaars.

We gaan met heel wat zaken aan de slag. Met een rijkere en gezondere schooldag voor de kinderen. Met het voorkomen van criminaliteit en criminele carrières. Met mensen op weg naar werk en naar bestaanszekerheid helpen. Met meer variatie brengen in buurten en zorgen dat ze veiliger worden. Elkaar ontmoeten is een must. Net als het versterken van de wijkaanpak. Wat dat precies voor jóú betekent lees je op deze website (kijk bijvoorbeeld eens naar jouw wijk), in onze nieuwsbrieven en op onze socials.

Een ding is zeker, we kunnen dit alleen mét elkaar.

Alleen samen kunnen zorgen we voor een beter Breda waarin iedereen dezelfde kansen heeft. Ben je op zoek naar inspiratie om mee te doen? Heb je een organisatie en wil je een bijdrage leveren? Of doe je misschien al iets en wil je óns inspireren? Ga dan naar deze pagina!

Heb je een vraag, tip of opmerking?

Laat het ons weten - we horen graag van je!