Even voorstellen: Chiquita Labort

chiquita_1600.jpg

“Verbeter Breda wil écht verandering brengen in deze stad”

Wie ben je?

“Maatschappelijk betrokkenheid is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was een bevlogen juf die in haar vrije tijd altijd klaar stond om kinderen en gezinnen met achterstanden te helpen. Na haar vervroegd pensioen werd ze pleegmoeder voor kinderen die crisisopvang nodig hadden. Zo zag ik de schrijnende verhalen van kinderen in zo'n situatie van dichtbij. Daarom zet ik me graag in voor kinderen die achtergesteld of getraumatiseerd zijn.”

Wat doe je bij Verbeter Breda?

“Als programmaondersteuner help ik de directie en het programmateam waar nodig. Ik regel van alles, maak veel afspraken met verschillende organisaties en krijg zo veel van de inhoud mee. Die betrokkenheid vind ik fijn; het voelt daardoor niet als werk.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“Een heleboel mooie plannen mislukken, omdat er geen goede strategie achter zit. Daarom is het fijn dat er een programma wordt uitgerold dat maatwerk levert en steeds kijkt wat nodig is om het uiteindelijke doel in 2040 te bereiken. Vaak moeten organisaties aan elkaar verbonden worden zodat iets wél lukt. En soms is er een andere aanpak nodig om de mensen om wie het gaat werkelijk te bereiken. Verbeter Breda en alle aangesloten organisaties willen écht verbetering brengen in de kansengelijkheid in deze stad. Daar word ik heel erg blij van.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?

“Dat de kansengelijkheid in Breda jaarlijks met forse stappen vooruitgaat en deze in 2040 aantoonbaar meer gelijk is. Dat alle kinderen kunnen zijn en worden wie ze willen zijn. En dat ze wanneer zij een steuntje in de rug nodig hebben, dat ook krijgen. Zodat elk kind in Breda evenveel kansen heeft. Als dat lukt, trek je de familie eromheen vanzelf mee.”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.