Even voorstellen: Rutger van Eijken

rutger_1600.jpg

“Samen kunnen we veel meer bereiken dan alleen.”

Wie ben je?

“Ik kom uit het onderwijs en ik geloof heel erg in verbinding. In een samenleving waarin compassie en solidariteit een rol speelt. Want samen kunnen we veel meer bereiken dan alleen; ik geloof in de kracht van het collectief. Hou ook van actie. Als ik droom, dan ga ik vanzelf plannen en doen. Zo zoek ik altijd naar mogelijkheden om ambities waar te maken.”

Wat doe je bij Verbeter Breda?

“Ik ben aanjager in het programmateam. Dat betekent dat ik initiatieven aanjaag die de stad mooier kunnen maken. Bijvoorbeeld door te kijken hoe we bepaalde projecten groter en breder kunnen maken, door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Samen kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Of door mensen te inspireren, enthousiasmeren, op weg te helpen. En als een opgestart initiatief wegzakt te onderzoeken: hoe komt dat en hoe kunnen we weer verdergaan om toch onze ambitie waar te maken?”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“Er zijn heel veel mensen die geen kansen hebben in onze stad. Dat verdraag ik niet. Ik werk al heel lang met verslaafden, daklozen en mensen in de psychiatrie. En ik denk dat we met een andere benadering het vangnet voor hen veel sterker zouden kunnen maken. Verbeter Breda heeft een 'bouwenergie', waarin organisaties vooruit willen, impact willen maken en samen bouwen aan het mooier maken van onze stad. Dat vind ik gaaf, omdat we samen echt meer bereiken.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?

“Ik hoop dat Breda een hele fijne stad blijft en nog meer wordt. Waarin mensen fijn wonen en ook voelen dat ze mogen zijn zoals ze zijn. Dat we trots zijn op onze stad en kunnen zeggen: ik ben gewoon gelukkig.”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.