Even voorstellen: Rene Maas – Maas-Jacobs

“Ik zie het als onze taak om bij te dragen aan de diversiteit in de wijken”

Wie ben je?

“Ons familiebouwbedrijf Maas-Jacobs Groep werkt veel in de binnenstad van Breda, maar ook in de wijken daarbuiten. Samen met de woningcorporaties kijken we hoe we verwaarloosde plekken kunnen verbeteren. Met Verbeter Breda denken we mee over de mix van mensen in elke wijk. Ik vind het leuk om hierover na te denken en zie dat ook als onze taak om woningen voor diverse groepen mensen te bouwen.”

 

Waarom vind jij Verbeter Breda belangrijk?

“Wij zien dat de diversiteit in de wijken afneemt. In Brabantpark bijvoorbeeld verdwijnen senioren, omdat er eigenlijk geen goede plek voor hen is om te wonen. We willen nieuwe soorten woningen bouwen zodat iedereen in de wijk kan blijven en het een gevarieerde plek wordt. Het komt de hele gemeenschap ten goede als er ruimte is voor alle bewoners in alle wijken.”

 

Wie zijn je partners en wat brengt jullie samenwerking?

“Wij werken graag samen met de gemeente, de drie Bredase woningcorporaties en met onze bouwpartners. Verbeter Breda legt de focus op diversiteit in de wijken. Maas-Jacobs gaat de komende jaren met de woningcorporaties meer sociale en betaalbare huurwoningen bouwen in Breda. Binnenkort beginnen we met Wonen Breburg aan sociale huurwoningen in Aardenhout/Brabantpark."

 

Wat is je droom voor Breda?

“Dat Breda een stad is en blijft waar iedereen kan wonen in een groene omgeving met topvoorzieningen."

 

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.