Even voorstellen: Dalila Sayd

6171_dalila_1600.jpg

“We moeten ons best doen elkaars 'taal' te leren spreken”

Wie ben je?

“In mijn jeugd heb ik met verschillende hulpverleners te maken gehad. Ik merkte dat er veel onbegrip was tussen hen en ons gezin, omdat we beide een heel andere taal spraken. Met mijn bedrijf het Eetschap faciliteer ik ontmoetingen tussen mensen met elkaar te maken hebben, maar elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Zoals tussen beleidsmakers en onderzoekers en mensen in een kwetsbare positie.”

Wat doe je bij Verbeter Breda?

“Als aanjager van Verbeter Breda wil ik de afstand verkleinen tussen beleid en de praktijk. Ik geloof dat mensen altijd welwillend zijn en een goede intentie hebben, maar omdat we elkaar niet begrijpen is er veel wantrouwen. Ik hoop dat ik dat kan wegnemen door mensen bij elkaar te brengen. Ik ben opgegroeid in een arm milieu en ben van daaruit langzaam opgeklommen naar andere milieus. Daardoor heb ik de verschillende talen in de diverse ‘bubbels’ eigen gemaakt. Dat kan ik nu mooi inzetten.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“In een maatschappij is het normaal dat er rijke en arme mensen zijn, maar de verschillen worden nu echt groot. Als je aan de onderkant opgroeit, is het haast onleefbaar. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat mensen in kwetsbare posities 7 jaar eerder overlijden en eerder last hebben van allerlei gezondheidskwalen.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?

“Je ziet vaak dat iemand uit een rijke wijk een stadsgenoot uit Breda-Noord wel even wil helpen. Maar daarmee creëer je juist nog meer ongelijkheid. Ik hoop dat we gaan zien wat we kunnen betekenen voor elkáár. Door uit onze bubbel te stappen en elkaar te leren kennen. En ons best te doen om een andere 'taal' te leren; de cultuur van een ander beter te begrijpen. Dat begint met omkijken en luisteren naar elkaar.”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.