Even voorstellen: Anoek Beekhuizen

anoek_1200.jpg

“Ik hoop dat we de stem van bewoners beter kunnen (laten) horen”

Wie ben je?
“Ik heb 15 jaar verschillende participatieprojecten gedaan in Breda en kwam veel in de aandachtswijken. Sinds 6 jaar woon ik hier ook met mijn gezin en leer ik ook een andere kant van Breda kennen. Daardoor zie ik dat er onderling veel verschillen zijn. Die werelden zouden veel meer bij elkaar gebracht kunnen worden. Dat vind ik een mooie missie.”

Wat doe je bij Verbeter Breda?
“Ik ben aanjager binnen het programmateam en zie het als mijn taak om organisaties aan elkaar én aan bewoners te verbinden. Om zo samen te kijken hoe we aan de slag gaan met opgave van het Pact deel 3. Ik weet bijvoorbeeld dat heel veel organisaties tegen hun eigen regels en systemen aanlopen. Dat kunnen we samen doorbreken door het echt eens anders te gaan doen.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?
“Ik heb het gevoel dat het heel erg uitmaakt waar je opgroeit in Breda. En ik zie dat het voor veel bewoners ingewikkeld is om hun weg te vinden naar hulp of ondersteuning. Zij lopen tegen de systemen van organisaties aan en voelen zich vaak niet gehoord en gezien. Ik hoop dat we het anders gaan doen en de stem van de bewoners meer kunnen laten horen. En dat we niet meer alleen brandjes blussen, maar problemen structureel anders gaan aanpakken.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?
“Dat het niet uitmaakt waar je opgroeit en iedereen dezelfde kansen krijgt. En dat ouders en de jeugd zelf, waar dan ook in Breda, de weg weten te vinden naar de mogelijkheden die er zijn. Zodat iedereen in Breda veilig en gezond kan opgroeien en het geluk weet te vinden.”

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.