Haagse delegatie op bezoek bij Verbeter Breda

Haagse delegatie op bezoek bij Verbeter Breda

Sinds 4 juli is er een Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Dit investeert fors in kwetsbare wijken in 19 Nederlandse steden – waaronder Breda. De Haagse contactpersoon van Breda is Erik Bezem, van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In oktober bezocht hij met een aantal collega's Breda om kennis te maken met het programma Verbeter Breda.

Verbeter Breda onderscheidt zich van de andere steden uit het nationaal programma door bewoners nauw te betrekken bij het programma Verbeter Breda. Daarom werd het bezoek georganiseerd en begeleid door een aantal inwoners van onze stad, die nauw betrokken zijn bij Verbeter Breda. Daarnaast waren de burgemeester en een aantal mensen van het programmateam aanwezig. 

Bredanaar Sinéad Power is al sinds het begin betrokken bij Verbeter Breda. Zij was ook bij het bezoek aanwezig. “Het was een heel open en eerlijk gesprek. Iedereen mocht zeggen wat hij wilde zeggen. En we hebben het niet mooier gemaakt dan het is. De bezoekers stelden veel vragen en luisterden met aandacht. Dat voelde als erkenning voor wat er speelt.”