Vacature Aanjager (24 tot 26 uur per week)

Vacature Aanjager (24 tot 26 uur per week)

In Breda werken we aan gelijkere kansen, waar je ook opgroeit in de stad. Binnen één generatie willen we dat waarmaken. Dat doen we met Verbeter Breda.

Het programmabureau Verbeter Breda is waar alle lijnen samenkomen. Het zorgt dat iedereen ook echt gaat samenwerken. Dat projecten op elkaar aansluiten. En dat kansengelijkheid in Breda op de agenda van alles en iedereen komt. Als aanjager kun jij het verschil maken dat we nodig hebben!

Wat ga je doen?
Je gaat de opgaven van het Pact Deel 3 van Verbeter Breda aanjagen. Daarin maak je deel uit van het Verbeter Bureau. Je werkt strategisch en hands-on.

Hoe doe je dat?

  • De afspraken die de Bredase partners hebben gemaakt in het Pact van Breda Deel 3 heb je altijd voor ogen. Je jaagt de uitvoering en hun onderlinge samenwerking aan door te stimuleren, te inspireren en te verbinden.
  • Je draagt oplossingen aan waar anderen nog niet aan hebben gedacht. Je haalt barrières weg waar anderen last van hebben.
  • Je signaleert en adviseert gevraagd en ongevraagd over de voortgang van de uitvoering. Maar ook over andere ontwikkelingen die (in)direct belangrijk zijn voor de uitvoering. Dat doe je richting de directie, het bestuur en alle betrokken partners.
  • Je zorgt ervoor dat geleerde lessen en knelpunten in de praktijk hun weg vinden naar partners. Dat kan ook de overheid zijn, bijvoorbeeld als het gaat om wet- en regelgeving.
  • Je gaat met een open blik op zoek naar kansen om projecten mogelijk te maken. Je durft daarbij buiten de gebaande paden te lopen.
  • Je kunt schakelen door de schalen heen en weet om te gaan met de onzekerheden die een systeemverandering met zich mee brengt.

We zoeken jou!
De aanjager die we zoeken is een maatschappelijk bruggenbouwer en heeft de nodige werkervaring (10 jaar +). Het aanjagen van een opgave en het verbinden van mensen en partijen zitten ín je. Van nature geef je in processen verschillende perspectieven de ruimte en stimuleer je anderen dat ook te doen. Je neemt kennis en ervaring mee uit één van de drie bouwstenen. Je neemt makkelijk initiatief, bent zelfsturend en resultaatgericht. Je hebt ervaring in een dynamische, bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. Je bent positief-kritisch, nieuwsgierig en open en tegelijkertijd stevig in je denken en doen. Je laat je niet snel uit het veld slaan, bent dienstbaar aan de opgave en ziet steeds weer nieuwe mogelijkheden en verbindingen. Jij houdt ondernemers, bestuurders, professionals en inwoners betrokken bij de ambitie van Verbeter Breda. Ben je een inwoner van Breda of heb je ervaring met kansenongelijkheid? Dan zijn we extra in je geïnteresseerd!

Wat bieden wij je?
In Breda willen we met Verbeter Breda in één generatie zorgen voor meer kansengelijkheid voor alle inwoners. We bieden je dus een baan met impact. Puur praktisch: we zoeken iemand voor gemiddeld 24-26 uur per week. Je werkt hybride (soms thuis, soms op kantoor, soms op locatie - net wat de week vraagt). Je salaris past bij de maatschappelijke opgave en je kennis en ervaring (indicatie: schaal 12 cao Gemeenten). Ook zijn er goede secundaire voorwaarden. Je komt te werken bij het Verbeter Bureau (en je aanstelling brengen we onder bij de gemeente Breda).

Wie zijn wij en wat is Verbeter Breda?
Wij zijn een onafhankelijk programmabureau, wij jagen de uitvoering van het programma Verbeter Breda sinds januari 2024 aan. Naast twee directeuren bestaat het programmabureau uit aanjagers, een communicatiemedewerker en een programma-ondersteuner.

Het programma Verbeter Breda werkt aan gelijkere kansen voor alle inwoners, waar je ook opgroeit in Breda. In 2040, dus binnen één generatie, moet iedereen voldoende kansen kunnen pakken om zelf zijn leven waardevol in te richten. Daarbij staan de drie bouwstenen wonen, school en inkomen centraal. Inwoners, scholen, bedrijven, politie, woningcorporaties, zorg en welzijn, gemeente en het rijk werken zo samen aan een blijvend beter Breda.

Enthousiast geworden?
Reageer dan snel op de vacature van Aanjager Verbeter Breda. Dit kan tot en met 14 augustus 2024.

De eerste sollicitatiegesprekken houden we op dinsdag 20 augustus 2024. Wellicht is er een vervolggesprek nodig met meerdere kandidaten en uiteindelijk een arbeidsvoorwaarden gesprek.

Meer weten over deze functie of het sollicitatieproces?
Bel dan met Dalila Sayd, aanjager Verbeter Breda, op telefoonnummer 06 528 138 84. Zij geeft graag antwoord op al jouw vragen!

Goed om te weten
Verbeter Breda is een afspiegeling van de stad Breda. Wij geloven in de kracht van diversiteit. We zijn benieuwd wie je bent en wat je drijft.

Deze vacature delen? Geen probleem! Acquisitie stellen we niet op prijs.

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.