Bedrijfsleven en onderwijs zoeken elkaar op

bobbijeenkomst23091401onderwijs.jpeg

'Een eyeopener'

Betrokken Ondernemers Breda (BOB) zorgde op 14 september dat ondernemers en onderwijs het gesprek aangingen over hoe ze elkaar en jongeren kunnen vinden en helpen.

Verbinding

Kunnen worden wie je wilt zijn. Het klinkt mooi, maar is nog niet zo makkelijk voor iedereen. Daarom organiseerde Betrokken Ondernemers Breda (BOB) op donderdag 14 september 2023 een middag met als thema Onderwijs. Bredase ondernemers en onderwijsinstellingen gingen het gesprek aan: hoe kunnen we de verbinding leggen tussen onderwijs en het bedrijsleven, zodat jongeren zich kunnen ontplooien?

Verwachtingen

In het gebouw van BUas Innovation Square heet Ingrid Timmermans het bijna 100-koppige gezelschap welkom. Het lid van het College van Bestuur vertelt dat BUas al veel connecties heeft met het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld op het gebied van stages, onderzoek en onderwijs in de vorm van gastcolleges. “Het is voor ons fijn als jullie je kennis delen, zodat wij weten hoe we onze studenten moeten opleiden. Wat verwachten jullie bijvoorbeeld van nieuwe medewerkers als zij net uit de schoolbanken komen?”

Kansengelijkheid en talentverbreding

Johan Stuiver van Deloitte Rotterdam hakt al langer met dit bijltje. Zijn organisatie werkt samen met ondernemers en onderwijs aan kansengelijkheid en de talentverbreding van jongeren. Hij benadrukt dat een samenwerking alleen werkt als beide partijen zich vanuit een intrinsieke motivatie willen investeren in toekomstig talent.

Zo simpel is het

In aansluitende workshops lieten onder andere JINC, Wolfpack 076, de Bouwschool Breda en de Marlijn Academie weten hoe zij bijzondere doelgroepen uit het onderwijs verbinden met het bedrijfsleven. Het heeft sommige aanwezigen de ogen geopend. Zo meldt een vrouw dat ze nog vanmiddag zelf een steentje bij gaat dragen. “Ik ga mijn persoonlijke netwerk inzetten voor jongeren die nog geen eigen netwerk hebben. Het is eigenlijk zo simpel, maar ik had er nog niet eerder bij stilgestaan.”

Ook met jouw bedrijf Breda verbeteren?

Neem dan contact op met ons of met Betrokken Ondernemers Breda. We hebben je er graag bij!

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.