Gratis abonnementen in Breda: BN de Stem en Verbeter Breda zetten zich in voor toegankelijk nieuws

De komende drie jaar stelt DPG Media jaarlijks zo’n 5.000 abonnementen op regionale nieuwstitels beschikbaar aan mensen die hier geen financiële middelen voor hebben. Dit landelijke initiatief, geïnspireerd door een succesvolle proef van De Gelderlander, richt zich op het verkleinen van de nieuwskloof en het vergroten van betrokkenheid bij de samenleving.

In Breda is Verbeter Breda betrokken bij de uitvoering van dit project en heeft bemiddeld in het verkrijgen van de gratis abonnementen. Samen met Quiet Breda, de Voedselbank Breda en BBKO zorgen we ervoor dat de abonnementen terechtkomen bij degenen die ze het hardst nodig hebben. Jessie Bekkers, directielid van Verbeter Breda, benadrukt het belang van dit initiatief: “Toegang tot betrouwbare informatie is onmisbaar voor ons allemaal, of je nu veel of weinig te besteden hebt. Bij Verbeter Breda geloven we dat een geïnformeerde gemeenschap een sterkere gemeenschap is. Dit project helpt mensen niet alleen om op de hoogte te blijven van wat er in hun omgeving gebeurt, maar ook om zich meer verbonden te voelen met de stad, de buurt en hun medebewoners. Het is hartverwarmend om te zien hoe deze samenwerking zoveel positieve impact kan hebben.”

Dit project sluit naadloos aan bij de missie van Verbeter Breda om de sociale cohesie en betrokkenheid in onze stad te versterken. We zijn trots om deel uit te maken van deze belangrijke stap richting een meer inclusieve toegang tot nieuws en informatie.

Met deze samenwerking wil DPG Media een positieve bijdrage leveren aan leesbevordering en het tegengaan van ontlezing, een groeiend probleem in Nederland. In de toekomst worden er ook plannen gemaakt om dit initiatief uit te breiden naar Belgische nieuwstitels voor dezelfde doelgroep.

Voor meer informatie over hoe je in aanmerking kunt komen voor een gratis abonnement, kun je terecht bij de partners Quiet Breda, de Voedselbank Breda, INOS, en natuurlijk Verbeter Breda. Samen maken we het verschil!

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.