Verbeter Breda in Beeld: gratis workshops bij SNEQ

sneq01.jpeg

'Van gitaarles tot een bakochtend of een kop koffie: je bent welkom'

Niet iedereen heeft de middelen om zichzelf een leuke cursus of workshop cadeau te doen. Daarom hebben SMONieuwe VesteEmmaus en Quiet Breda de handen ineen geslagen in het initiatief SNEQ. Een creatieve ontmoetingsplek waar kunst en creativiteit voor iedereen toegankelijk is.

Gratis

Sinds juni 2022 kan iedereen die wil op het terrein van Emmaus aan de Veilingkade aanschuiven bij leuke creatieve workshops. Helemaal gratis! De workshops lopen uiteen van schilderen en andere kunstvormen tot gitaarles, een bakochtend, een filmavond en SNEQ Café, waar je ook gewoon welkom bent voor een kopje koffie en een praatje.

Irma Rens van Nieuwe Veste is een van de coördinatoren van SNEQ. “Wat het zo leuk maakt, is dat er een mix van verschillende mensen komt naar de workshops. Members van Quiet, deelnemers van SMO, klanten van Emmaus, maar ook cursisten van Nieuwe Veste en buurtbewoners uit de Belcrum die gezellig binnenlopen en aanschuiven. Iedereen is welkom.”

Zo is er binnenkort een cursus 'Geld besparen - hoe dan?', waar je tips krijgt waar je aanbiedingen kunt vinden, hoe je dingen kunt opzoeken, én waar je goed op moet letten bij aanbiedingen.

Zegt het voort!

Een tijdje terug was er de workshop kringloopkunst, waar ontwerper/kunstenaar Hanneke de Leeuw de deelnemers liet zien wat je kunt maken van afval. Wij keken even binnen. Manspreet (12) was met zijn moeder meegekomen. In eerste instantie zat hij wat stilletjes op zijn stoel, maar al snel was hij flink aan het bouwen aan zijn formule 1 racebaan. Toen hij na de workshop werd overladen met complimenten, beloofde hij een volgende keer weer te komen. Mét een vriendje.

“Zo krijgen we steeds meer bekendheid”, zegt Irma. “Van mond tot mond reclame moeten we het hebben. Dus zegt het voort, zegt het voort!”

Ook jezelf trakteren?

Wil je ook een keer aansluiten bij een workshop van SNEQ? Op Facebook vind je alle geplande workshops: SNEQ Breda | Facebook. En wil je een keer zelf een leuke workshop geven? Neem dan contact op met Irma: i.rens@nieuweveste.nl.

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.