Even voorstellen 1-op-1: Jessie Bekkers

portretjessiebekkers.jpeg

'Ik gun het iedereen, en zéker de jeugd, dat ze hun passie volgen'

Een apart kennismakingsinterview met Jessie Bekkers, een van onze twee directeuren van Verbeter Breda.

Wie ben je?

"Ruim 22 jaar geleden ben ik voor de liefde naar Breda gekomen. Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik nu in Boeimeer. De afgelopen 9 jaar werkte ik als directeur-bestuurder in de corporatiebranche, waarvan de laatste 4 jaar bij Laurentius. Ik ben sinds dit jaar voorzitter van het Bredase vrouwennetwerk Aithra. Ik heb inmiddels een enorm netwerk in de stad, wat helpend kan zijn voor Verbeter Breda."

Wat is je rol binnen het team van Verbeter Breda?

“Ik ben een van de 2 directeuren van het programmateam. Van ons tweeën ben ik de artistiek leider: het boegbeeld en het gezicht van het programma richting alle bewoners en samenwerkingspartners in Breda. Ik richt me binnen het programmateam Verbeter Breda op het creëren en innoveren van verbinding door veel de wijken in te gaan en samen sessies houden met bewoners en organisaties. Ik wil mensen enthousiasmeren, samenwerkingen opbouwen en mooie initiatieven aanjagen of ondersteunen. Maar dat kunnen wij alleen samen met heel veel betrokken Bredanaars!”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“De Bredase samenleving is waardevol en daar moeten we allemaal aan kunnen meedoen. Dat kan alleen als we groeien naar zo veel mogelijk kansengelijkheid. Dat is namelijk het fundament van een samenleving: alleen zo kan elke inwoner de beste versie van zichzelf worden. Ik wil mensen inspireren om kansen te pakken; ik ben een kansencreërder. En ik ga me met hart en ziel inzetten voor Verbeter Breda."

Wat hoop je voor de toekomst van Breda?

“Mijn droom is dat we echt in één generatie, in 2040, met elkaar samen bewerkstelligen dat de kinderen uit alle wijken van Breda evenveel kansen hebben om hun passie te gaan leven."

Wil je met Jessie connecten?

Je vindt haar op LinkedIn en natuurlijk in de stad!

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.