Grote en kleine wensen in vervulling 

Stichting Steungezin.nl

Stichting Steungezin.nl: Laat grote en kleine wensen in vervulling gaan

Hulp vragen is niet altijd makkelijk. Bij Stichting Steungezin.nl kan het daarom online én anoniem. Deelnemers plaatsen een advertentie met hun wens en hun verhaal. En iedereen die een gezin in armoede wil helpen, kiest de wens uit die hij direct in vervulling wil laten gaan.  

Foto v.l.n.r. Vrijwilligers Erwin Hoek, Wilma Bondzio, Lisanne Leenders, Joeri Stolk

Op de website van de Stichting Steungezin.nl staan continu meer dan honderd concrete wensen waarvan deelnemers de rekening niet zelf kunnen betalen. Dat varieert van een boodschappenbon, een uitje met de kinderen, een nieuwe stofzuiger, tot een bijdrage aan de huur of energierekening. Donateurs kiezen anoniem wie ze willen helpen en betalen via de website direct de rekening.

Op deze manier betaalden in 2022 al meer dan 1200 gulle gevers de rekening voor een gezin in nood. “Het is prachtig te zien wat het met mensen doet als ze iets krijgen”, weet Erwin Hoek, bestuurslid van Steungezin.nl Breda.“Het idee dat iemand dat zo maar belangeloos iets aan jou geeft, dat ervaren zij als iets heel bijzonders.”

Eisen

Een wens moet voor hij op de site geplaatst wordt, wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo checkt de stichting of een deelnemer werkelijk in armoede leeft, bijvoorbeeld door te vragen naar de Bredapas of de pas van de Voedselbank. En de items waarom wordt gevraagd moeten een bepaalde noodzaak hebben. “Daar valt natuurlijk over te discussiëren”, zegt vrijwilliger Lisanne Leenders, “en wie zijn wij om dat voor anderen te bepalen? Maar als er buitensporig luxe wensen worden geplaatst – bijvoorbeeld een gsm van het nieuwste type iPhone, dan nemen we wel even contact op.”

Nieuw gebit

“Ik sta ervan versteld wat mensen soms geven aan mensen die ze helemaal niet kennen!”, zegt Erwin Hoek. “En wat dat dat kan betekenen voor degene die dat ontvangt. Zo zal ik bijvoorbeeld nooit een man vergeten die een nieuwe gebit kreeg geschonken door een donateur. Twee maanden later kwam hij hier dolblij binnenrennen: 'Je raadt het nooit! Ik heb een baan!' Dat gebit bleek een keerpunt in zijn leven. Dat doet dan wel wat met je, hoor.”

Wil je ook een wens plaatsen op de website van Stichting Steungezin.nl? Of wil je een gezin in armoede helpen? Kijk dan op Breda – Steungezin.nl.