Nouwens Transport Breda helpt medewerkers

Nouwens Transport Breda helpt medewerkers

Steeds meer werkgevers doen wat ze kunnen om hun medewerkers uit de financiële problemen te houden. Zo ook Dennis Nouwens van Nouwens Transport Breda. Hij geeft alle medewerkers deze kerst een bonus van tot 750 euro en probeert hen te ondersteunen waar hij kan. “Mijn deur staat altijd voor hen open.”

“Dit jaar is voor iedereen lastig”, merkt Dennis Nouwens, directeur van Nouwens Transport Breda, op. “De reacties op de kerstbonus waren veelal: 'dat komt me nu heel goed uit'.” Het geld wordt ook niet gebruikt voor een weekendje Center Parcs of zo, maar om de lopende facturen te betalen, weet Dennis. “Door die reacties besef je wel dat veel mensen het zwaar hebben, ook al zie je dat vaak niet aan de buitenkant.”  

Verantwoordelijk

“Wij voelen ons als bedrijf verantwoordelijk dat het goed gaat met onze mensen”, vertelt Dennis. “En we zien ook dat medewerkers die financiële problemen hebben, dat op den duur meenemen naar het werk. Dat willen we voorkomen. Daarom staat mijn deur altijd open voor mensen die in de problemen zitten.”

Maar hoe krijg je medewerkers zo ver dat ze hun probleem aankaarten? Dennis: “Dit is een familiebedrijf en ik heb het 25 jaar gelden zelf opgericht. Vroeger zat ik elke dag met de chauffeurs om de keukentafel. Dat is nu moeilijker, omdat er inmiddels 160 man voor me werkt. Maar de lijntjes met hun teamleider, personeelszaken en zelfs met mij zijn nog steeds heel kort.”  

Loonbeslagen

En toch blijkt ook bij Nouwens Transport Breda de schaamte over geldproblemen vaak zo groot dat mensen het niet durven aankaarten. “Je ziet het soms pas als we loonbeslag ontvangen van bepaalde medewerkers. Sommigen zitten dan al zo ver in de problemen dat ze hun facturen niet meer durven te openen. Ze overzien de problemen dan ook niet meer. Ik ben dan de eerste die zo'n persoon bij me roept om samen te bespreken hoe we dit kunnen oplossen.”

In bepaalde gevallen helpt Nouwens de schulden op te lossen. Dennis: “Onze financiële man brengt het probleem in kaart. Hij onderhandelt met de schuldeisers: 'wil je deze schuld in jaren met een tientje per maand afgelost hebben? Of zullen wij nu direct de helft aflossen en scheldt je de rest kwijt?' Vaak gaat de schuldeiser daarin wel mee.” Wat er overblijft aan schuld, houdt Nouwens maandelijks in op het loon van de medewerker; dat wat ze kunnen missen. Zodat de medewerker weer met een schone lei begint.

Loyaal

“Die medewerkers zijn natuurlijk enorm dankbaar en zijn loyaal voor het leven”, weet Dennis. “Het is voor mij niet alleen fijn om mensen te helpen, maar natuurlijk ook goed voor het bedrijf in deze tijden van arbeidskrapte. Mensen die dit horen zeggen: 'voor zo'n bedrijf wil ik ook wel werken!' Anderzijds kunnen wij ook niets zonder onze mensen. Ik heb hier 90 vrachtauto's staan. Als er niemand is om ze te rijden, heb ik ook niets. Dus het werkt twee kanten uit.”