Verbeter Breda in Beeld: Liftkoffie Middellaan

middellaanliftkoffie1.jpeg

'Zin in een bakske, buur?'

Aan de Middellaan in Breda zijn om de twee weken op woensdagochtend alle buurtbewoners welkom voor de 'Liftkoffie'.

Buurtbewoners

Hoewel Alwel officieel de organisator van de Liftkoffie is, zijn het drie buurtbewoners die de kar trekken. 

Naast Benjamin Wessels en Sinéad Power is Gerda de Ruijter sinds een paar maanden een van hen. “Mijn man is tien maanden terug overleden”, vertelt ze. “Toen die zorg wegviel, had ik ineens zo veel vrije tijd. En dus ben ik dit gaan doen. Ik woon nu 5 jaar in de Middellaan en heb veel contacten, maar ik zie ook heel veel mensen die zich eenzaam voelen. Daarom ben ik dit gaan doen. En ik vind het heel leuk!”

Gewoon doen!

Tegen buurtgenoten die best wel eens een bakske willen komen drinken, maar het ook spannend vinden, zegt Gerda: “Gewoon doen! We bijten niet en het is echt hartstikke leuk om nieuwe mensen te leren kennen.”

Dat weet Haili Waziry inmiddels als geen ander. Zij is vijftien maanden geleden met haar ouders in Breda komen wonen. Ze sluiten zo vaak als ze kunnen aan bij de Liftkoffie, altijd met een zelfgebakken Afghaanse lekkernij. “Ik vind het fijn om mensen uit de buurt te leren kennen én het is een goede manier voor ons om de Nederlandse taal beter te leren.”

Ook zin in een bakske?

Woon je in de Middellaan en wil je een keertje aansluiten bij de Liftkoffie? Je bent van harte welkom! Om de twee weken ben je op woensdagochtend tussen 10.30 en 11.30 uur van harte welkom aan de Middellaan 484a, vóór het sociaalbeheerderskantoor van Alwel. Daar zijn ook de datums aangeplakt, zodat je altijd weet wanneer je kunt aanschuiven. De eerstvolgende Liftkoffies zijn op 29 november, 13 december, 27 december, 10 januari en 24 januari enzovoort.

 

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.