“Wanneer mensen in gesprek gaan, ontstaat er begrip.”

straatraad_voetbal1200.jpg

Goal voor gelijkheid: Voetbaltoernooi Straatraad verbindt

Al 12 jaar probeert de Straatraad het stigma wat er leeft over dak- en thuislozen te doorbreken. Voornamelijk door verschillende partijen met hen in contact te brengen. Zoals met een voetbaltoernooi op vrijdag 23 augustus, waar iedereen welkom is.“Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van dak- en thuislozen”, weet Johnny Feskens, voorzitter Stichting Straatraad. “Dat ze allemaal verslaafd zijn aan drugs of alcohol. Of dat het hun eigen schuld is dat ze geen dak boven hun hoofd hebben. Maar dakloos worden kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld na een vechtscheiding of een faillissement. Eigenlijk willen wij van de Straatraad laten zien dat een dak- of thuisloze gewoon een mens is zoals jij en ik.”

Gezamenlijk georganiseerd

De Straatraad organiseert daarom voor de derde keer een voetbaltoernooi waar iedereen welkom is. Dit toernooi is een gezamenlijk initiatief van Betrokken Ondernemers Breda, Surplus, Gemeente Breda en Verbeter Breda. “We hebben mensen uitgenodigd die normaal gesproken tegenover elkaar staan”, vertelt Johnny. “Zo is er een team met 'straatschoffies', en doen politie en handhaving ook mee. Zo krijgen ze de kans om op een heel andere manier het gesprek aan te gaan. Van mens tot mens. En dan zie je dat er begrip en verbinding ontstaat.”

Eten verbindt

Het toernooi wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Johnny: “Eten verbindt. Dat is het moment dat de verhalen en gesprekken loskomen.” Grote Broer Grote Zus levert een dj en de prijsuitreiking wordt gedaan door oud-NAC speler Mats Seuntjens. Deelname aan het toernooi kost 25 euro per team. “Iedereen kan een team aanmelden”, benadrukt Johnny. “Het zou leuk zijn als er nog ondernemers zijn die mee willen doen.”

Scoor een goal voor gelijkheid!

Het programmateam van Verbeter Breda doet ook mee. Wil je het tegen ons opnemen? Doe dan ook mee aan het voetbaltoernooi ‘7 tegen 7’ op vrijdag 23 augustus. Het toernooi start om 13.00 uur bij VV de Baronie. Inschrijven kan nog tot en met 1 augustus, via info@straatraad.nl.

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.