Ruim 100 handtekeningen onder Pact van Breda Deel 3

Op de tweede dag van de Verbeter Breda Week stond misschien wel het belangrijkste op het programma: het ondertekenen van Het Pact van Breda Deel 3. Dat gebeurde in Electron aan de Belcrumweg.

 

In het Pact Deel 3 staan alle concrete plannen voor een beter Breda richting 2040 helder uitgewerkt. Bijna 150 betrokken Bredanaars en professionals zetten symbolisch hun handtekening onder het Pact Deel 3. Hiermee beloven ze zich te blijven inzetten voor een Beter Breda.

ondertekeningpactdeel3.jpg

Bubbel

Wethouder Arjen van Drunen stelt dat Verbeter Breda iets wat is we allemaal kunnen doen. “Het wordt tijd dat we allemaal buiten onze bubbel gaan kijken en ons verdiepen in de bubbel van een ander. Of liever nog: dat we alle bestaande bubbels kapot prikken en opkomen voor mensen die het minder goed hebben. Zodat er werkelijk een verbonden Breda kan ontstaan.”

Burgemeester Paul Depla haakt aan: “We kunnen elkaar inspireren, maar ook van elkaar leren door te confronteren. We zouden ons moeten verdiepen in mensen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen en hen steunen. En samen ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken.”

Mens centraal

Op het podium vertellen een aantal Bredanaars waarom zij zich persoonlijk willen inzetten voor een beter Breda. Stadsdichter Maurits Verhoef zegt bijvoorbeeld dat hij als vuilnisman veel ziet van Breda. “Ik kom veel dingen tegen die fout gaan. Maar wat ik mooi vind aan Verbeter Breda is dat steeds vaker de mens centraal staat in nieuwe plannen. Laat Breda daarin een voorbeeld zijn voor andere steden!”

Toekomst

Bredanaar Tamimount Kaddouri praat vanuit haar hart – en uit eigen ervaring – als ze haar wens uitspreekt dat elk kind in Breda zich gezien, gehoord, sterk en zelfverzekerd zou moeten voelen. “Een financieel zekere jeugd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik hoop dat Verbeter Breda daar verandering in brengt voor de kinderen van nu en in de toekomst.”

Dat benadrukt ook Paul Depla: “Verbeter Breda vraagt een lange adem, maar we doen het voor de komende generatie.” Hij nodigt daarom twee leerlingen van de leerlingenraad van INOS basisscholen in Breda uit, Fatima Oulalite (Kbs John F. Kennedy) en Jano van de Laak (Kbs De Parel), om samen met hem als eerste een handtekening op de houten tafel zetten. Waarna velen volgen.

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.