Oproep aan ondernemers: 'Zet je structureel in voor sociaal minder kansrijken'

231123jessieopinspiratiesessievbbob.jpeg

Jaarlijkse BOB-inspiratiesessie Verbeter Breda

Op donderdag 23 november kwamen de Betrokken Ondernemers Breda (BOB) bij elkaar in het gebouw van de Rabobank in het centrum. Ze praatten over Verbeter Breda en lieten zich in workshops inspireren hoe zij kunnen bijdragen aan een beter Breda.

Veelkoppig monster

Dalilah Sayd, directeur van Het Eetschap, vertelde haar persoonlijke verhaal. Ze heeft in haar leven ervaren wat een veelkoppig monster kansenongelijkheid is. En hoe groot de uitdaging is om toch wat van je leven te maken, wanneer je geboren bent in armoede. Maar ze vertelt ook over de mooie kanten die haar pad haar gebracht heeft: strijdbaarheid, succes, bijzondere ontmoetingen, liefde.

maxresdefault

Oproep

Jessie Bekker-van Rooij, een van de twee kersverse parttime directeuren van het programmabureau van Verbeter Breda, spoorde de aanwezige ondernemers aan zich structureel in te zetten voor de kansarmen in Breda. “Jullie als betrokken ondernemers organiseren al veel leuke activiteiten die bijdragen aan een mooie stad. Maar het zijn wel vaak losse initiatieven. De volgende ochtend gaan we vaak weer over tot de orde van de dag.”

“Ik vraag jullie om het anders te gaan doen. En om te denken over hoe je op de langere termijn een steentje kunt bijdragen aan het structureel bestrijden van kansenongelijkheid in Breda. Heb je geen idee hoe? Laat het ons weten, dan komen we samen wel op ideeën.”

Contact

Wil je in contact komen met het programmabureau van Verbeter Breda? Op onze contactpagina lees je hoe je ons kunt bereiken. We horen graag van je!

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.