Het Rode Kruis sluit zich aan als Verbeter Breda partner

rodekruismwb.png

“Als partners elkaar goed weten te vinden, kunnen we heel veel bereiken”

Even voorstellen: Tamara Spitters, Rode Kruis Midden en West Brabant

Wie ben je?

“Ik ben districtsmanager Midden- en West-Brabant bij het Rode Kruis. Wij zijn er om mensen in kwetsbare posities te versterken. Veel mensen kennen ons van noodhulp aan het buitenland, maar sinds corona zijn we ook wat zichtbaarder actief in Nederland. Bijvoorbeeld met vluchtelingenopvang, voedselhulp, bij zorgevenementen en met EHBO-hulpverlening op festivals.”

Waarom vind jij Verbeter Breda belangrijk?

“Het is een mooie gedachte dat iedereen gelijke kansen heeft, waar je ook woont, en om gelijkwaardigheid na te streven. Bijvoorbeeld door te zorgen voor diverse wijken. Waar mensen met verschillende sociaal-economische achtergronden met elkaar in contact komen en zich er thuis kunnen voelen. Iedereen heeft iets te bieden. Laten we elkaar inspireren.”

Wie zijn je partners en wat brengt jullie samenwerking?

“Het lukt ons niet altijd om echt de wijk in te gaan. Maar dat doen andere partners van Verbeter Breda al heel goed. Soms zien zij dat iemand voedselhulp nodig heeft, maar dat bijvoorbeeld de drempel naar de voedselbank te hoog is. In dat geval kunnen wij voedselhulp bieden. We kijken vervolgens samen hoe we deze mensen op de lange termijn kunnen ondersteunen.

Wij als landelijke organisatie kunnen daarentegen bij het ministerie best wel wat dingen regelen. Bijvoorbeeld met subsidieverstrekking of het aankaarten van zaken die niet zichtbaar zijn. Als we elkaar als partners goed weten te vinden, dan kunnen we dus heel veel bereiken.”

Wat is je droom voor Breda?

“Ik hoop dat we minder snel oordelen over situaties die we niet kennen. En dat we openstaan voor de achtergrond van een ander. Want dan komt er meer begrip en wordt samenleven veel leuker. Dat gun ik heel Nederland. Als we beginnen met Breda, is dat wat mij betreft een prima start!”

 

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.