“Ik wil een brug slaan tussen Verbeter Breda en mijn wijk”

emilywitlox_1200.jpg

Even voorstellen: Emily Witlox

Maak kennis met Emily Witlox, onze nieuwste bewoner-bestuurder, die zich inzet om de kloof tussen haar wijk en het bestuur van Verbeter Breda te dichten.

Wie ben je?

“Ik ben geboren en getogen in Breda en ik woon nu 7 jaar in Hoge Vucht met mijn man en ons dochtertje. Ik woon hier heel fijn: het is hier echt zo relaxt en ik heb de beste buren ever. Daarom ben ik zo verbaasd over de reputatie van deze wijk, omdat je het als bewoner heel anders ervaart. Het is echt gezellig en de mensen zorgen hier nog voor elkaar. Ik hou ervan.”


Wat doe je bij het bestuur van Verbeter Breda?
“Ik wil graag de stem aan de bestuurstafel zijn voor Hoge Vucht. De jongeren hier hebben dezelfde rechten als jongeren uit andere wijken, maar worden echt anders behandeld. Natuurlijk heb ik niet alle antwoorden voor de problemen die er spelen. Maar als je als gemeente nieuwe plannen maakt, is het wel belangrijk dat je mensen mee krijgt. Ik heb het vertrouwen van de wijk. En ik denk dat ik een brug kan slaan tussen Verbeter Breda en de wijkbewoners.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?
“Kansenongelijkheid is een groot probleem in alle steden, inclusief Breda. En verschillen tussen wijken zul je denk ik altijd houden. Maar ik vind dat Verbeter Breda een goede insteek heeft en de brug kan slaan tussen de verschillende wijken. De vertaler kan zijn tussen de gemeente en de gewone burger. Want er liggen veel kansen in Breda, maar niet iedereen kan die pakken.”

En wat hoop je voor de toekomst van Breda?
“Ik hoop dat Breda blijft bloeien als leuke en levendige stad. Breda is een fijne stad om te wonen, maar het mag ietsje minder elitair wat mij betreft. Het 'volkse' mag wel wat meer shinen: wat meer activiteiten op het dorpsplein en wat minder op de hockeyclub. Het draait om delen en samenzijn.”

 

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.