Even voorstellen 1-op-1: Coen Michel

portretcoenmichel3.jpeg

'We moeten Breda eenvoudiger maken'

Een apart kennismakingsinterview met Coen Michel, een van onze twee directeuren van Verbeter Breda.

Wie ben je?

"Ik woon hier alweer twintig jaar en dat voelde als thuiskomen. Ik heb een tijd gewerkt bij de sociale dienst van Breda en de afgelopen 3 jaar was ik directeur-bestuurder bij IMW. Je hoort wel eens discussies: zijn mensen arm omdat ze problemen hebben, of andersom? Maar dat maakt eigenlijk niet uit: mensen zitten gewoon in de shit en ze moeten geholpen worden om een manier te vinden om zélf hun leven op orde te krijgen."

Wat is je rol binnen het team van Verbeter Breda?

“Ik ben een van de twee parttime directeuren. Ik richt me met name op de gemeente en op het Rijk. Verbeter Breda is een onafhankelijke stichting. Die kan de gemeente en het Rijk helpen met het formuleren van goede plannen, maar ook tot méér ambitie, samenhang en acties manen als dat nodig is.”

Waarom vind je Verbeter Breda belangrijk?

“Er zijn veel goede intenties bij organisaties en instellingen in Breda. Toch lukt het niet altijd goed aan te sluiten met voorzieningen en activiteiten om écht duurzaam het verschil te maken voor mensen. Voor mensen die niet digitaal vaardig zijn of de taal niet goed spreken, kan het lastig zijn de weg te vinden in hulpverlenersland. Regels zijn te ingewikkeld en kansen zijn niet altijd herkenbaar. Mensen kunnen daardoor lang niet altijd zichzelf ontplooien en hun eigen oplossingen creëren. Daar moeten we iets mee. We moeten Breda simpeler en eenvoudiger maken."

Wil je met Coen connecten?

Je vindt hem op LinkedIn en natuurlijk in de stad!

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.