Buurtgenoten ontmoeten op het Buurtplein: 'Iedereen is welkom'

Wist je dat we in Breda al 10 Buurtpleinen hebben? Lees er hier alles over en vooral: ga eens kijken!

20230621_105523.jpeg

Samen doen

Elke week op woensdagochtend komen wijkbewoners van Doornbos-Linie bij elkaar om samen wat leuks te doen. Wandelen, een museum bezoeken, of een andere bezigheid die ze ter plekke verzinnen.

 

Welkom

Organisator van het zogenoemde Buurtplein is SMO. Anke Koenraads vertelt: “Samen met Zorg voor Elkaar startten we een paar jaar geleden met een Buurtplein (toen nog Buurtcirkel) op het Edisonplein en een in Haagse Beemden. In eerste instantie was het voor mensen met een indicatie, maar dat wilden we niet meer. Nu is iedereen welkom, zodat mensen elkaar leren kennen en er echte verbinding in een wijk kan ontstaan.”

Beter een goede buur...

Vaste bezoeker van het Buurtplein Winston Shoolbred kan erover meepraten. “Met twee buren ga ik twee keer per week een paar uur de wijk in om zwerfvuil op te halen. Inmiddels zijn we vrienden geworden en helpen we elkaar, bijvoorbeeld als er iemand gaat verhuizen of een boom gesnoeid moet worden.”

Vind jouw Buurtplein!

Inmiddels zijn er in Breda 10 buurtpleinen. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook een Buurtplein is? Kijk dan voor een overzicht op www.ikwilmeedoen.nl.

Meer nieuws
Wil je wat kwijt of nooit meer iets missen?

Heb je een vraag, opmerking of een idee? Laat het ons weten! En abonneer je zeker op onze nieuwsbrief, dan ben je altijd op de hoogte.