“Kijk verder dan je eigen wijk!”

Jikke en Parilla van BredaWandelt weten dat er zoveel te ontdekken valt in Breda. “En van nieuwe dingen leef je op! Met onze wandelingen komen wij bewust in alle wijken van de stad. Wandelen is ontmoeten, actief bezig zijn en genieten en meer te weten komen over de mooiste stad van Brabant.” Naast de wekelijkse wandelingen organiseren Jikke en Parille ook steeds meer activiteiten, zoals onlangs een wereld kerstevenement in de Gampel.


“Het kerstevenement in De Teruggave, het voormalige belastingkantoor, was een bijzondere samenkomst van culturen. Iedere cultuur viert kerst op eigen wijze en die verhalen werden verteld. Buurtbewoners konden hun kerststal ten toon stellen en bezoekers konden deelnemen aan muzikale workshops. Het resultaat was een kerst walhalla met natuurlijk ook een lekker drankje en wereldse hapjes, van falafel tot oliebol.”


Brabantsporten

Jikke glimlacht: “Dat drankje of hapje hoort er bij onze wandelingen ook vaak bij. We eindigen vaak in de horeca. Brabantsporten, noemen we dit.” De ‘club’ telt inmiddels flink wat leden uit heel Breda en zelfs daarbuiten. “Nieuwe leden fungeren vaak uit zichzelf als lokale gids en vertellen dan, zo trots als een pauw, over hun eigen wijk.”

De twee enthousiaste dames zitten nog boordevol plannen, waarbij ontmoeting altijd het kernwoord is. “Wandelen is gewoon een heel fijn middel daartoe.”