Jeugd Ontbijt Breda:

Je kunt je op school niet concentreren met een lege maag” - Interview Reginald Berretty

Reginald Berretty woont pas één jaar in Breda, maar heeft die tijd al goed besteed. Met het project Jeugd Ontbijt Breda wil hij zorgen dat geen enkele basisschoolleerling in Breda met een lege maag naar school hoeft.

Een paar jaar geleden kwam Reginald Berretty voor zijn werk in contact met de Voedselbank in Den Bosch. Daar zag hij dat er ook in ons land kinderen hongerlijden. “Daar werd ik heel verdrietig van”, vertelt de ondernemer. “Ik kon haast niet geloven dat er in een rijk land als Nederland kinderen zonder eten naar school moeten.” Hij besloot om dit probleem aan te pakken zodra hij wat meer tijd had.

Gelijke kansen
Toen Reginald samen met zijn vrouw een jaar geleden in Breda kwam wonen, ging hij in gesprek met de Voedselbank hier. “Ze vertelden me dat er ieder jaar landelijk een Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd, één week lang. Maar ik kan me niet voorstellen dat kinderen die zonder ontbijt naar school moeten maar één week per jaar last hebben van honger.”

“Er is voor kinderen in armoede al best veel hulp, bijvoorbeeld geld voor schoolreisjes, schoolspullen en om te sporten,” weet Reginald. “Maar een ontbijt zie ik als een basis om goed te kunnen leven. Ik vind dat ieder kind gelijke kansen moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Maar ik geloof niet dat je je op school kunt concentreren met een lege maag.”

Ontbijt thuisbezorgd
Naar schatting ontbijten rond de 200 basisschoolleerlingen in Breda niet ‘s ochtends, omdat er binnen het gezin geen geld voor is. Met het Jeugd Ontbijt Breda wil Reginald ervoor zorgen dat deze kinderen wekelijks een ontbijt thuisbezorgd krijgen.

Om het project voor de komende drie jaar te kunnen doen, is een flink geldbedrag nodig. Verbeter Breda helpt met de opstartkosten. Reginald gaat ervan uit dat voldoende Bredase bedrijven, ondernemers en particulieren het initiatief willen steunen. Zodat alle Bredase kinderen die het nodig hebben vanaf het komend schooljaar met gevulde buikjes naar school kunnen. “Ik kan me niet voorstellen dat dat in een stad als Breda niet gaat lukken!”

Wilt u weten hoe u een bijdrage kunt leveren aan het Jeugd Ontbijt Breda? Stuur dan een mailtje naar reginald@jeugdontbijtbreda.nl.