ImPACT festival trapt het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda af bij Curio

ImPACT festival trapt het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda af bij Curio

Vandaag is het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda van start gegaan met het ImPACT festival. Daar presenteerden een tiental maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het vergroten van de kansengelijkheid in onze stad. 

De aftrap van de week was in de Curio-locatie aan de Markendaalseweg. Onder de aanwezigen waren veel studenten, met name van de studie Social Work aan Avans. Docent van Curio Sjoerd de Lange opent de dag met de woorden: “Impact maken; daar gaat het over! En dat is wat we willen doen in Breda.”

Samenwerken

Mede-organisator Rutger van Eijken van Urban Living Lab hoopt dat met het ImPACT festival de organisaties ook elkaar wat beter leren kennen: “Zodat ze de stad samen nog mooier te maken.”

Mooi gesprek

Dat lukt wel, merkt Irma van Rijswijk van Humanitas: “We werken met veel organisaties binnen Breda aan hetzelfde doel en met dezelfde doelgroep. Het is fijn als we elkaar leren vinden, om die jongeren zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dat lukt steeds beter.”

Ook Veronique van Mal van het TEJO-huis Breda is blij met het festival: “Ik heb hier net in een mooi gesprek met twee jongeren gevraagd wat hen zou helpen om de drempel naar onze hulp te nemen. Dat helpt ons heel erg in het contact maken met onze doelgroep.”

Primeur

Rutger van het Urban Living Lab had deze ochtend ook nog een primeur: “We mogen 100 vrijkaartjes weggeven voor de Singelloop, aan mensen die normaal gesproken niet de middelen hebben om aan sport te doen. Zij krijgen dan ook als voorbereiding gratis training.” Aanmelden voor deze Singel-Samenloop kan via Inschrijfformulier Singelloop Breda 1 oktober 2023.

Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda

Het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda is een initiatief van het Programma Verbeter Breda en het Urban Living Lab in Breda. Tot en met vrijdag zijn er verschillende bijeenkomsten waarop iedereen welkom is. Je vindt het overzicht op Urban Living Lab BredaDe toegang is gratis! Gaan we je zien?