Eerste Bredaas Jeugdontbijt bezorgd!

Op 20 juni ontvingen 8 kinderen de allereerste Bredase Jeugdontbijtjes voor een hele week. Stichting Jeugd Ontbijt Breda initiatief (JOBi) bedacht dit initiatief, met als doel uiteindelijk geen enkele basisschoolleerling in Breda meer met honger naar de school te laten gaan. 

Alleen al in Breda gaan er elke dag zo'n 200 kinderen met honger naar school. Veel van de betreffende gezinnen hebben niet de mogelijkheid om voor hun kinderen een goed en gezond ontbijt te regelen. Reginald Berretty vindt dit onacceptabel en richtte daarom de Stichting JOBi op. Met de hulp van Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW) en de Jumbo Heksenwaag konden nu de eerste ontbijtjes daadwerkelijk bezorgd worden.

Gezond en gevarieerd

Reginald is blij met deze aftrap en met alle samenwerkingen die daarvoor zijn ontstaan: “Om dit voor elkaar te krijgen, werken we intensief samen met een aantal scholen van INOS. Zij werven de leerlingen die voor een box in aanmerking komen. Dankzij JOGG – een organisaties die zich inzet voor de gezondheid van kinderen – hebben we een gezond en gevarieerd ontbijt samen kunnen stellen.”

“Verder is het ontzettend fijn dat we de ontbijtjes mogen inpakken bij Jumbo Heksenwaag én dat vrijwilligers van IMW Breda de ontbijtboxen rond willen brengen. We starten nu nog met een klein aantal gezinnen, maar ik hoop dat we dat snel kunnen uitbreiden en zoveel mogelijk kinderen in Breda aan een goede dagstart kunnen helpen.”