Digi-Taalhuis: hulp bij taal en computerzaken

Digi-Taalhuis: hulp bij taal en computerzaken

Digi-Taalhuis Breda biedt hulp bij het leren van de Nederlandse taal, maar ook bij het leren omgaan met de computer, tablet of telefoon. In de bibliotheek op locaties Centrum, Noord en Zuid zijn er al inloopmomenten. Maar ook in de wijken Heuvel, Hoge Vucht en sinds 13 september Haagse Beemden kan iedereen die wil gratis taalles krijgen of leren werken met de computer.

Karin Florie van het Digi-Taalhuis Breda vertelt: “In de nieuwe inloopmiddag in De Sleutel in Haagse Beemden kunnen mensen samen oefenen met de Nederlandse taal. En er is ook een groepje dat leert hoe ze met een computer moet omgaan. Bijvoorbeeld hoe je veilig zaken online regelt, een afspraak maakt bij de huisarts, of iets koopt op marktplaats.” In de online basiscursus Klik & Tik leren deelnemers met filmpjes stap voor stap hoe de online wereld werkt.

Geldzaken regelen


Manja is een van de vaste bezoekers van de computerlessen in Haagse Beemden. “Ik was er altijd een beetje bang voor, voor die computer”, vertelt ze. “Daarom stelde ik het altijd uit. Maar omdat je steeds vaker dingen online moet regelen, moest ik nu wel mee. Zo wil ik zelf mijn geldzaken kunnen regelen. Dat doet mijn man nu allemaal. Maar wat als hij wegvalt?”

"Het zweet stond me op mijn rug, de eerste keer dat ik hier kwam. Zo spannend vond ik het." Na anderhalve maand is die spanning weg en voelt ze zich zekerder achter de computer. Manja: “Maar thuis doe ik het te weinig om er gewend aan te raken. Daarom is het fijn om hier elke week mee te oefenen. Lekker op mijn eigen tempo.”

Schaamte

Manja vertelt mensen graag over de computerlessen. “Ik weet dat er heel veel mannen en vrouwen zijn die zoals ik niet weten hoe de computer of smartphone werkt. Maar zij schamen zich daar ook een beetje voor. Ik hoop dat ik ze zo ver krijg om gewoon een keer te komen. Want het is fijn om het te leren zodat je er niet meer bang voor hoeft te zijn.”  

Wil je ook een keer meedoen met de computerlessen? Dat kan!

  • Bibliotheek Centrum op maandag van 13.30 tot 15.00 uur  en donderdag van 09.30 tot 11.00 uur.
  • Wijkcentrum De Sleutel in Haagse Beemden op dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur.

    Woon je in de Heuvel of Hoge Vucht en wil je ook computerles? Kom dan even langs op de inloopochtenden:
  • Buurthuis Ons in Hoge Vucht  op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.
  • Ontmoetingscentrum De Vlieren in De Heuvel op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur.

    Klik
     hier voor meer informatie over de activiteiten van het  Digi-Taalhuis Breda.