Actieplan Verbeter Breda van de gemeente

Verbeter Breda wil tweedeling in onze stad aanpakken. Achter die tweedeling gaan taaie en ingewikkelde problemen schuil die we niet zomaar even oplossen. Dat kost jarenlang keihard werken. En toch vragen heel mensen zich af of we nu al niet iets kunnen doen. En er zijn ook al mensen met veel enthousiasme, ideeën en initiatieven. De gemeente wil zulke initiatieven mogelijk maken. Door zelf mee te werken aan ideeën of door subsidie beschikbaar te stellen via een nieuwe regeling (die je vindt op www.breda.nl en verbeterbreda.nl).

“Het is niet de verwachting dat we nu direct iets kunnen doen waardoor de tweedeling verdwijnt, want zo gemakkelijk gaat dat niet. Maar met veel kleine veranderingen bereik je ook iets!” zegt Debby den Heijer van de gemeente Breda. “Het is best moeilijk om te bepalen welke plannen nou echt bijdragen aan Verbeter Breda. Wij weten dat ook vaak niet. De gemeenteraad en het college bieden veel ruimte, maar we willen het doel wel voor ogen houden. Wat draagt nu al bij aan het tegengaan van tweedeling? Wat draagt nou echt bij aan kansengelijkheid? Waardoor heb je als bewoner nu echt het gevoel dat er iets gaat veranderen?”

De komende maanden blijft de gemeente hierover graag in gesprek. De ervaringen met het Actieplan, worden gedeeld op de website van Verbeter Breda. Wil je meehelpen om het Actieplan goed vorm te geven? Laat het weten via info@verbeterbreda.nl.